Semmelkladdkaka
I dag var det min tur att ha fikat på jobbet.
Vi lärare ha en lång konferens på måndagarna när eleverna gått hem för dagen.
Ett ordentligt fika är ett måste för att hålla humöret och orken uppe ;)
Förutom mackorna som vi alltid grundar med så bjöd jag på Semmelkladdkaka.
Det är lite för tidigt för den riktiga semlan men en kladdkaka med smak av semla är helt okej :)
Semmelkladdkaka
150 smält smör
2,5 dl mjöl
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
1/2 msk malen kardemumma
100 g grovt riven mandelmassa
3 ägg
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt det smälta smöret, äggen och mandelmassan och blanda ordentligt.
Det behöver inte vispas.
Häll upp i en form med löstagbara kanter.
Använd smörpapper i botten.
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Den ska vara lite kladdig i mitten.
Låt kallna ordentligt.
Serveras med lättvispad grädde och eventuellt lite flagad mandel för lite extra crunch.
Lycka till!
Kram Linda
Kommentarer